« projecte interiorisme per habitatge en unes golfes a manresa

PROJECTE INTERIORISME PER HABITATGE EN UNES GOLFES

habitatge

S’ ens proposa  fer un habitatge per una família en unes golfes de planta diàfana, amb les finestres, el pilar central i el pas de les instal·lacions i conductes de les plantes inferiors com a elements predeterminats. L' interiorisme ha de ser per un budget molt ajustat i tenint en compte l’ús de residència puntual, es parteix d’un concepte raw i que amb el pas del temps els espais es vagin adaptant a les noves necessitats.
El disseny neix a partir d' un armari central que vertebra l’ espai dividint la zona comuna de la zona privada. Armari que encabeix el pas d’ instal·lacions i l’ estructura,  oferint , a part d’ emmagatzematge, calidesa gràcies als seus frontals de fusta de pi de terra a sostre. El patró perforat dels frontals de l’ armari creen un joc compositiu que dinamitza aquest alçat.
S’ opta per  espais oberts i poc fragmentats, de fàcil comunicació visual. L’ alçada de la coberta ajuda a aconseguir aquesta sensació. S’ eviten els falsos sostres, encara  que a la zona de dormitoris es fa un altell per dotar d’ emmagatzematge extra a la vegada que s’ augmenta el confort climàtic i calidesa d’aquesta.
Per abaratir costos i aportar franquesa al disseny s’ opta per deixar el toxo vist o simplement pintat en les noves parets aixecades per fer els banys. La resta de materials que predominen l’ embolcall són el paviment a base de formigó lliscat, la rajola blanca mate i la fusta clara en elements puntuals.
Part de la il·luminació és a base d’ aplics realitzats amb portalàmpades encastats a paret i la bombeta nua, que segueix la línia de disseny i materials austers.
A l’ espai de dia, una gran illa acompanyada d’ una taula alta generen la zona de cuina –menjador quedant la zona de sala lliure i flexible per oferir infinitats d’ usos.
 
La zona de nit esta organitzada en dues grans habitacions amb bany incorporat. La distribució de l’ habitació infantil deixa la porta oberta a convertir-se en dues habitacions si fos necessari.
imatge imatge imatge imatge
imatge imatge imatge imatge
imatge imatge imatge imatge
imatge imatge imatge imatge
imatge imatge imatge imatge
imatge imatge imatge imatge
imatge imatge imatge