« estand vegetalia a barcelona

ESTAND VEGETALIA

espai comercial

La idea mare per el projecte de disseny de l’ Estand de Vegetalia neix de l’ element essencial de la marca: la Masia Vegetalia. Per això vam pensar que havíem de reconvertir la imatge de la Masia i portar-la al nou Estand.  Per donar una imatge més fresca, jove i moderna vam decidir fer una abstracció o simplificació de la seva imatge, per això vam apostar per fer l’ estand amb la forma que tothom associa a una casa, denotant proximitat i al mateix temps és un element divertit i modern. Aquesta estructura també ofereix volum, visibilitat  respecte d’ altres estands i el fa visible des de lluny.
Com que l’ element que es vol exposar són productes alimentaris vam pensar que la millor manera d’ oferir-los al púbic des de la casa Vegetalia era a partir d’ una taula parada. Es a dir, el concepte seria  fer entrar a la gent a la casa Vegetalia i com a bons amfitrions oferir el millor els seus productes. Amb això volem donar aquesta idea de proximitat i naturalitat de la marca.
Per el que fa a la necessitat de crear un àmbit més públic i expositiu i un altre més privat per l’ atenció comercial és crea un separador  que fa d’ expositor. Aquest divideix l’ espai longitudinalment, quedant una part interior més íntima. Aquest element separador conceptualment seria com l’ armari rebost de la casa Vegetlia i que dota als dos àmbits dels productes a mostrar.
Un altre aspecte a incorporar al disseny de l’ estand era el ‘Turó dels Sentits’ és un espai important per la marca i volíem incorporar-lo a tot l’ espai i que aquest sigui un gaudi per tots els sentits. Es per aquest motiu que hem volgut treballar cada un dels sentits per reforçar el concepte de marca.
VISTA: A part de l’ explosió de colors del aliments que trobarem a la taula, a la part del ‘porxo’ de la casa (l' exterior) el paviment portarà impresa una trama que emularà les ombres que  les fulles dels arbres fan al tocar el sol al terra
OIDA: Per tot l’ estand hi haurà de fons, no música ambiental, sinó sons naturals i que ens portin a la natura com el so del vent  movent les fulles dels arbres, ocells cantant, el so del córrer de l’ aigua en un riu...
OLFACTE: Es despendrà un lleuger aroma a natura, a partir de dispensador d’ essència que transmetin la idea de naturalesa, a base d’ una olor a terra, a verdor i a elements naturals.
TACTE: el tacte i textura el trobem amb tot el recobriment de l’ estand, lames de fusta d’ avet que jugant amb diferents  opacitats creen diferents trames en tot el revestiment de l’ espai.
I per últim i més important el GUST: On una taula parada oferirà a degustar els productes de la marca. Una taula que portarà imprès un estampat emulant unes estovalles a quadres i que mostrarà cada producte en un petit podi –expositor blanc-  que emularà la idea de plat i que farà ressaltar cada un dels aliments exposats. 
Per aquest disseny s’ ha escollit com a revestiment de la totalitat de l’ estructura a base de bastidors modulars per la fàcil adaptació a cada mida d’ estand. Aquests bastidors estran revestits amb lames de fusta, cada un amb un gruix i separació entre lames diferent fent un joc compositiu dinàmic i interessant.
imatge imatge imatge