Girona Temps de Flors 2013

Aquesta setmana hem acudit a la cita anual de Temps de Flors a Girona. Un cop més els palaus, cases, museus, patis,  botigues i carrers  llueixen amb intervencions a base de flors, ja siguin fresques o elements que ens les recorden.

Girona Temps de Flors 2013- intervenció
Girona Temps de Flors 2013- intervenció

Durant una setmana el casc antic de Girona s’ omple d’ instal·lacions que ofereixen al visitant una experiència estètica i sensorial a través dels ornaments florals i els aromes de les flors. Espais com els del Museu d’ Història de la Ciutat on es proposa una experiència per gaudir cadascun dels cinc sentits: l’ olfacte amb les olors que desprèn la vegetació, el tacte amb els elements com els troncs i catifes vegetals que conviden a ser tocats, la vista amb la combinació de flors…Girona Temps de Flors 2013- espai Museu d' Història de Girona- Percepció dels cinc sentits

Altres amb un caire més festiu com les gandules i para-sols que envaïen la zona del riu en ple casc antic, o l’ espai amb les jardiners plenes de flors i persianes enrotllables a mode de balcons.

Girona Temps de Flors 2013- gandula i para-sol
Girona Temps de Flors 2013- gandula i para-sol
Girona Temps de Flors 2013 - intervenció amb cotines enrotllables
Girona Temps de Flors 2013 – intervenció amb cotines enrotllables

També hem  vist molts espais recuperant elements ja vells o en desús reciclats, atorgant-los un nou ús com les sabatilles convertides amb testos. I d’ altres instal·lacions evocant a la reflexió com el del Pati de les Magnòlies on una estructura a base de lames de fusta vol convidar a l’ espectador a reflexionar sobre les formes de créixer i innovar.

Girona Temps de Flors 2013- Espai Escales Dr. Oliva i Prat: Sabates florides
Girona Temps de Flors 2013- Espai Escales Dr. Oliva i Prat: Sabates florides
Girona Temps de Flors. Instal·lacio: "Knowledge flow, towards sustainable innovation"
Girona Temps de Flors. Instal·lacio: «Knowledge flow, towards sustainable innovation»
Girona Temps de Flors 2013- gandula i para-sol
Girona Temps de Flors 2013- Escales de la Pera: Riu de Canyís
Girona Temps de Flors 2013- Escales de la Pera: Riu de Canyís

 

Girona Temps de Flors 2013- Espai Escales Dr. Oliva i Prat: Sabates florides

 

Una fantàstica excusa per visitar una bonica i pròxima ciutat,  mentre es gaudeix d’ instal·lacions primaverals, i tot de forma gratuïta. No hi ha excusa per no anar-hi!

Girona Temps de Flors 2013- penjadors
Girona Temps de Flors 2013- penjadors

/Esta semana hemos acudido a la cita anual de Temps de Flors en Girona. Una vez más los palacios, casas, museos, patios, tiendas y calles lucen con intervenciones a base de flores, ya sean frescas o elementos que nos las recuerdan.

Durante una semana el casco antiguo de Girona se llena de instalaciones que ofrecen al visitante una experiencia estética y sensorial a través de los adornos florales y los aromas de las flores. Espacios como los del Museo de Historia de la Ciudad donde se propone una experiencia para disfrutar cada uno de los cinco sentidos: el olfato con los olores que desprende la vegetación, el tacto con los elementos como los troncos y alfombras vegetales que invitan a ser tocados, la vista con la combinación de flores.

Otros con un carácter más festivo como las tumbonas y sombrillas que invadían la zona del río en pleno casco antiguo, o el espacio con los maceteros llenos de flores y persianas enrollables a modo de balcones.

También hemos visto muchos espacios recuperando elementos ya viejos o en desuso reciclados, otorgándoles un nuevo uso como las zapatillas convertidas con macetas. Y de otras instalaciones evocando a la reflexión como el del Patio de las Magnolias donde una estructura a base de lamas de madera quiere invitar al espectador a reflexionar sobre las formas de crecer e innovar.

Una fantástica excusa para visitar una bonita y cercana ciudad, mientras se disfruta de instalaciones primaverales, y todo de forma gratuita. No hay excusa para no ir! /


Un comentario en “Girona Temps de Flors 2013

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *