visita al ‘Salone del Mobile 2013’, de Milà

La setmana passada vam fer una escapada a Milà per tal d’ acudir a un dels esdeveniments anuals més importants del món del disseny i l’ interiorisme. Gairebé una setmana, del 9 al 14 d’ Abril on gran part de la ciutat es transforma per acollir el Saló Internacional del Moble, situat a l’ espai firal de la ciutat Italiana. En els salons de la Fira hi ha presents els estands de les grans firmes de mobiliari i il·luminació i un petit apartat, el saló Satelite, on es presenten els projectes de joves dissenyadors i estudiants d’ arreu. Zones de la ciutat com Via Tortona o Brera esdevenen nuclis d’ afluència de visitants que hi acudeixen per visitar botigues i showrooms en espais singulars que aquests dies es transformen i ofereixen la seva millor cara. També s’ hi pot trobar col·laboracions en els espais dels grans dissenyadors de la moda amb marques de mobiliari: Vivienne Westwood amb de la casa Bark o Massimo Dutti amb figures dissenyades per Jaime Hayón entre molts d’altres.

 

Pel que fa a les novetats i estands vistos a la fira ens va agradar el concepte d’ estand de Deltalight, on unes obertures en un sostre molt baix feien centrar la vista en les lluminàries exposades a la planta superior. Ens van agradar les formes, els colors i textures dels productes de mobiliari d’ Arflex, les làmpades de Vibia per les seves ombres i jocs compositius i espectacular veure les làmpades de Bocci en conjunt.

minuscula-interiorisme
Estand Deltalight
salone-di-mobile-milan-minuscula-interiorisme
Estand Arflex
salone-di-mobile-milan-minuscula-interiorisme
Estand Vibia
salone-di-mobile-milan-minuscula-interiorisme
Làmpades Bocci

En el saló Satellite vam gaudir amb les delicades peces de la dissenyadora Caroline Olsson, que amb elements molt ben triats per la realització dels dissenys donava com a resultat una aparent simplicitat amanida amb elements i detalls molt cuidats.

minuscula-interiorisme
Caroline Olsson
salone-di-mobile-milan-minuscula-interiorisme
Kenji Fukushima Design
salone-di-mobile-milan-minuscula-interiorisme
Olga Bielawska

Fora fira, a Via Tortona vam trobar interessant la combinació fusta + ceràmica acolorida del mobiliari de l’ estudi Xinés From Yuhang, les lamparetes de la botiga Ex.T i més lluminàries a l’espai Dum.

salone-di-mobile-milan-minuscula-interiorisme
Ex.T
salone-di-mobile-milan-minuscula-interiorisme
From Yuhang
salone-di-mobile-milan-minuscula-interiorisme
Espai Dum
salone-di-mobile-milan-minuscula-interiorisme
Espai Dum

Mentre que passejant pel Districte de Brera vem entrar a l’espai de Moroso, menys impactant que en altres edicions, als cocktails de grans cases com Molteni&C Dada, Foscarini i Davide Groppi entre d’altres. Un element a comentar és la creixent aparició de tendències amb fortes càrregues ornamentals, amb gran importància dels elements daurats i brillants, fruit en gran part per la creixent demanda d’ aquests productes en nous mercats. Aquesta tendència contrasta amb l’ omnipresent estil nòrdic que hem pogut veure a Milà; més sobri, de formes suaus, amb l’ ús de la fusta com a material bàsic, els colors pastel, l’ ús del vidre tintat i la ceràmica.

salone-di-mobile-milan-minuscula-interiorisme
Showroom Moroso

 

/ La semana pasada hicimos una escapada a Milán con el fin de acudir a uno de los eventos anuales más importantes del mundo del diseño y el interiorismo. Casi una semana, del 9 al 14 de Abril donde gran parte de la ciudad se transforma para acoger el Salón Internacional del Mueble, situado en el espacio ferial de la ciudad Italiana. En los salones de la Feria están presentes los stands de las grandes firmas de mobiliario e iluminación y un pequeño apartado, el salón Stelite, donde se presentan los proyectos de jóvenes diseñadores y estudiantes de todo todas partes. Zonas de la ciudad como Via Tortona o Brera convierten núcleos de afluencia de visitantes que acuden para visitar tiendas y showrooms en espacios singulares que estos días se transforman y ofrecen su mejor cara. También se puede encontrar colaboraciones en los espacios de los grandes diseñadores de la moda con marcas de mobiliario: Vivienne Westwood con la casa Bark o Massimo Dutti con figuras diseñadas por Jaime Hayón entre muchos otros.

En cuanto a las novedades y stands vistos en la feria nos gustó el concepto de stand de Deltalight, donde unas aberturas en un techo muy bajo hacían centrar la vista en las luminarias expuestas en la planta superior. Nos gustaron las formas, los colores y texturas de los productos de mobiliario de Arflex, las lámparas de Vibia por sus sombras y juegos compositivos y fue espectacular ver las lámparas de Bocci en conjunto.

En el salón Satellite disfrutamos con las delicadas piezas de la diseñadora Caroline Olsson, que con elementos muy bien elegidos para la realización de los diseños daba como resultado una aparente simplicidad con elementos y detalles muy cuidados.

 Fuera de la  feria, en Via Tortona encontramos interesante la combinación madera + cerámica coloreada del mobiliario del estudio Chino From Yuhang, las lamparitas de la tienda Ex.T y más luminarias en el espacio Dum.

Paseando por el Distrito de Brera entramos en el espacio de Moroso, menos impactante que en otras ediciones, los cocktails de grandes casas como Molteni & C Dato, Foscarini y Davide Groppi entre otros. Un elemento a comentar es la creciente aparición de tendencias con fuertes cargas ornamentales, con gran importancia de los elementos dorados y brillantes, fruto en gran parte por la creciente demanda de estos productos en nuevos mercados. Esta tendencia contrasta con el omnipresente estilo nórdico que hemos podido ver en Milán; más sobrio, de formas suaves, con el uso de la madera como material básico, los colores pastel, el uso del cristal tintado y la cerámica.


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *